Slavnostní dorty se od kurzu Dorty odlišují zejména tím, že se nepoužívají silikonové formy, ale pouze ráfky. Dorty jsou vyrobené z pevnějších krému a jsou vyšší.
Těšit se můžete na:
- Výrobu dvou druhů korpusů – kakaový intense deep black a citronový se zakysanou smetanou a olivovým olejem.
- Výrobu malinového a maracuového crémeux, malinového a mango/maracujového compoté, čokoládové a citronové šlehané ganache, mascarpone krému vhodného i na vysoké dorty a švýcarského bílkovo-máslového krému.
- Ukážeme si, jak vytvořit zlaté čokoládové molekuly a sestavit je, jak vyrobit ring z čokolády kolem dortu i jak vytvořit betonový efekt na dortu.
- Každý z účastníků si složí své dva dorty, obmaže i nadekoruje a ty si i odveze.
- Povíme si také něco málo a statice dortů, jak na dvoupatrový dort a jak ho nejlépe převézt.
Mějte na paměti:
- Součástí kurzu není sestavení dvoupatrového dortu! Vzhledem k tomu, že kurz trvá 7 hodin, není reálné dvoupatrový dort udělat.
- Vzhledem k tomu, že se na kurzu vyrábí celkem 24 ks dortů a každý pracuje jinou rychlostí, prosíme, počítejte s tím, že se kurz může trochu protáhnout!