Co jsou to talířové dezerty? Talířový dezert je dezert servírovaný zejména v restauracích. Jedná se o dezert s mnoha komponenty, které jsou rozložené na talíři. Stejně jako monoporcový dezert je plný různých textur a většinou obsahuje i zmrzlinu.
Co vás na kurzu čeká?
- Špičkově vybavená kuchyně, kde můžete zrealizovat své plány včetně temperovacího stroje na čokoládu
- Sklad plný těch nejlepších surovin včetně prémiových čokolád světových značek (Cacao Barry, Callebaut, Carma, Michel Cluizel)
- S sebou si odvezete vyzkoušené podrobné receptury připravené jen pro vás a všechny dezerty, které jste vyrobili a ohromné množství nových zkušeností a zážitků
- Certifikát o absolvování kurz
Program kurzu
- Kurz věnovaný talířovým, neboli restauračním dezertům. Přijďte se naučit, jak udělat dokonalý talířový dezert, plný různých textur a chutí.
- Talířové dezerty se od klasických monoporcových dezertů liší tím, že nemají kompaktní tvar, ale sestavují se v rozložené podobě na talíř. Stejně jako monoporcové dezerty, které znáte z cukráren, se skládají z mnoha textur a chutí.
- Čekají vás textury jako ganache, mousse, crémeux, compoté, želé, espuma, zmrzlina, sponge cake, tuiles, atd.
- Carribian – kokos, mango, maracuja, zmrzlina
- Pistache – zelené jablko, tonka, pistácie, yuzu, čaj, zmrzlina
- Noisette – čokoláda, lískový ořech, karamel, zmrzlina