Tento kurz je určený pro všechny, kteří s cukrařinou začínají, samouky, kteří si chtějí ujasnit základní cukrářské techniky a dozvědět se i spoustu teorie.
Cílem tohoto kurzu není vytvořit dokonalé dezerty a dorty, jako v ostatních kurzech, ale projít a vyzkoušet si následující kategorie:
Co nabízíme?
- Kurz bude probíhat v naší nové místnosti v akademii a maximální kapacita je 6 osob. Budete rozděleni do dvou skupinek po 3 lidech a společně projdeme a vyzkoušíme veškeré potřebné receptury. Díky nízkému počtu kurzistů na kurzu je dostatek prostoru na jakékoliv doplňující otázky.
- Částečně budeme využívat i zasedací místnost pro vysvětlení teoretického základu.
- Tento typ kurzu nemá v České republice obdoby a doufáme, že se stane neodmyslitelnou součástí akademie i začínajících cukrářů.
- Kurz probíhá od 9:00 do 16:00 (doporučujeme dorazit 15 min před zahájením)
Program kurzu
- Základní korpusy
- Základní krémy
- Vklady do dortů a dezertů
- Glazé a polevy
- Těsta (odpalované, listové, brioche)
- Práce s čokoládou (dekorace, pralinky)
- Práce s cukrářským sáčkem
- Obmaz dortu
- Velvet efekt
- Makronky