Ráda bych se vám představila.
Jmenuji se Helena Fléglová a jsem zakladatelkou HF Pastry Academy, kde pro vás vedu společně se svým týmem řadu těch nejlepších cukrářských kurzů.
Být cukrářkou je pro mě životní náplní, splněným snem a každodenní radostí. V průběhu základky jsem přestoupila na francouzské gymnázium, které mě přiblížilo k Francii a pomohlo mi uvědomit si její šarm a styl. Další cesta směřovala na Vysokou školu ekonomickou v Praze. Na konci bakaláře jsem nastoupila na místo provozního manažera v Cukrárně U Zlaté Konvice. Tím jsem se dostala do světa sladkostí a okouzlena v něm už zůstala.
Stačila jedna malá náhoda, která mi změnila život. V cukrářském týmu potřebovali výpomoc a tak jsem šla. Od té doby jsem se o cukrařinu začala zajímat stále víc a víc, navštěvovala semináře, četla odbornou literaturu a zkoušela nové recepty, což dělám dodnes. Postupem času přišly na řadu cukrářské kurzy se světově známými cukráři konané v Čechách. Jejich neuvěřitelná profesionalita, vstřícnost a lidskost mě přesvědčily o tom, že cukrařina je řemeslo naprosto úžasné a člověku přináší neuvěřitelné možnosti seberealizace.
Vydala jsem se do Francie do École Christophe Michalak, do Španělska do Aula Jordi Bordas, do Belgie do Chocolate Academy Patrick Aubrion – jednalo se však o poměrně krátké akce. Věděla jsem, že jestli chci dělat to co mě tak těší na vysoké úrovni, musím do zahraničí na delší dobu, proto jsem jela do Barcelony a pracovala a učila se krásné měsíce v cukrárně Bubo Barcelona, v tu dobu vedené světově známým šéf cukrářem Carlesem Mampelem. A od té doby jsem věděla, co bude mojí životní náplní.
Dnes jsem hrdá na to, že jsem členkou Czech National Culinary Team, členkou představenstva Asociace kuchařů a cukrářů České republiky a v neposlední řadě ambasadorkou společnosti Silikomart za Českou republiku. Rovněž mám za sebou úžasnou zkušenost z nejprestižnější cukrářské soutěže World Chocolate Masters 2022, kde jsem byla součástí poroty a měla tu čest potkat mistry v cukrářském umění. I díky tomu se společně se mnou můžete těšit na světové špičky v oboru, které k nám přijedou uspořádat praktické hands-on kurzy. Nebudete se tedy jen dívat, jak top cukráři pracují, budete se celého procesu plně účastnit a spolupracovat s těmi nejlepšími.
Prostřednictvím své cukrářské školy každý den přináším profesionálním cukrářům i domácím cukrářům nové znalosti, dovednosti, ale i motivaci a inspiraci. Baví mě poctivé řemeslo, nádherné suroviny, kreativní nápady a možnost stále se učit a posouvat vpřed.
Těším se na vás.